sreda, 17. oktober 2012

Udaipur


  Šest dni sva preživela v Udaipurju - mestu, ki slovi kot najbolj romantično, obenem pa je slavno tudi zaradi snemanja James Bonda - Octopussy. Pa nisva bila tu tako dolgo zaradi tega, pač pa ker prej nisva dobila vlaka za naprej... Res je, mesto je romantično, leži ob jezeru in vsak hotel se hvali, da ima oh in sploh najlepši pogled na jezero, najlepši sončni zahod, da je naj naj. In dejansko nekatere terase res so lepe, odmaknjene stran od prometnega hrupa, pravi kraj za izležavanje in počitek.
  Vendar se nama zdi mesto enostavno utrujeno. Utrujeno od tega, da je že tako dolgo na "turistični steni"; ljudje v centru dogajanja so utrujeni od tega, da se ti trudijo prodati vse po vrsti... Vsak drugi hotel ali restavracija je "zelo priporočen" od Lonely Planeta ali Trip Advisorja in s tem se vsak lastnik ob prvi priložnosti rad pohvali. Ampak nama je še vedno najboljša hrana na železniški, ne glede na to koliko pohval za bio, zdravo prehrano imajo nobel turistične restavracije v centru. 
  Skoraj povsod po mestu je tudi precej hrupa, bodisi motorjev in hupanja od prometa, bodisi zvončkljanja kraguljčkov in verskih gongov; če druga ne se ob 4h zjutraj iz bližnje mošeje nekdo prav neznosno in brez občutka začne dret. To je po navadi za naju tudi znak, da vstaneva in pojeva zajtrk, ter se ob svitu spraviva tečt. Tek naju pa tukaj res sprošča, saj sva našla zelo osamljeno ravno cesto ob obali jezera, kjer brez hektike in kaosa v miru požirava kilometre :)
  Je pa res, da sva tudi midva že malo utrujena. Po skoraj petih mesecih morda Indija ni najbolj idealna destinacija za potovanje :)




Ni komentarjev:

Objavite komentar