torek, 4. november 2014

Bagan



Bagan - edini kraj, ki sva ga obiskala že ob prvem obisku Burme. Ker je predstavljal logično nadaljevanje najine poti  in ker so naju nanj vezali zelo lepi spomini, sva se tja odpravila še enkrat. 
Izkoristila sva možnost, da sva vso veličino, mogočnost templjev doživela brez da bi bila obremenjena s tem, katerega res morava videti, kateri je tisti ki je najbolj in za sončni vzhod in kateri za zahod, nisva se drenjala na najbolj popularnih točkah, pač pa sva si lahko vzela svoj čas. Po dolgem in počez sva tako štiri dni drgnila riti na trdih sedežih kolesa pod žgočim soncem, požirala rdeč prah s ceste, se zgubljala med templji, meditirala pod budnimi očmi Bude, in odkrila še nekaj novih skritih kotičkov...   
Pogledi na več kot 2000 templjev, ožarjenih v večernem soncu, so bili vredni ponovnega obiska.

Izpolnili sta se nama tudi obe želji, ki sva jih imela - doživeti vzhod na platoju templja, kjer ga prejšnjič zaradi prebavnih težav nisva uspela. In pa teči ob prvih jutranjih žarkih :).

Več utrinkov ob slikah :

Ko imaš možnost doživeti vzhod tam, kjer si nisi več mislil da ga boš lahko, se splača vstati tudi ob štirih zjutraj. Z lučkama na glavi sva 45min kolesarila brez da bi zgrešila med vsemi tistimi potkami in brez gumi defekta. In imela tempelj skorajda zase (družbo sta nama delala le še dva turista).

 Prvi jutranji žarki.



 
Templji so naključno razsejani po planoti, vse do kamor seže oko, ni važno kje si :)


Vztrajala sva na kolesih. Obstaja tudi bolj napreden način, sposodiš si lahko tudi električno kolo.










Tudi to je vsakdanji prizor.



 Na glavni cesti skozi Nyang U sva zjutraj ujela menihe, ki so hodili od vrat do vrat po hrano.
Glasen zvonec je opozarjal, da prihajajo.


Odlično kosilo za pol dolarja. 


Zeloooo sva bila žejna :).



Malo jutranje rekreacije. 



Če prideva slučajno še enkrat, greva letet z balonom! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar