sreda, 11. julij 2012

Huacachina


Gringo oaza sredi puščave…Ker Islas Balestas (Galapagos za revne) zaradi slabega vremena na morju ni prišel v poštev, sva se ustavila v zaselku med sipinami, kjer ni veliko za počet, razen ktivnosti, ki so povezane s sipinami (hoja, bordanje, vožnja z buggiji) in seveda »uničevanje« alkohola… Na srečo ob glavni cesti ni bilo veliko prometa, zato sva jo izkoristila za tek in si naredila zabavo po svoje :). Zanimivo je bilo, da sva zjutraj srečala kar nekaj lokalcev, ki so tekli. Vsak je vzpodbudno pokimal v pozdrav.
Seveda pa ni izostala tudi hoja po peščenih sipinah; ampak mislim da bova ta pesek prinesla zdaj še domov, povsod ga mava dosti.






Tu se nisva prav dolgo zadržala, ni nama potegnilo. Tako sva hitro kupila karte in se odpeljala na sever Peruja. Vozili smo se po Panamericani, zelo udobno, sedeži boljši kot na letalu. Pokrajina pa je suha, vse naokoli peščene barve, pusto. Le tu in tam so bili vmes nasadi pomaranč ali mandarin. Odkar smo prišli čez Ande še se bolj pozna, da je tu zima, in sploh ni dežja..  

Ni komentarjev:

Objavite komentar