torek, 20. november 2012

Utrip velemesta

"Live in NYC once, but leave, before it makes you hard."

Čeravno pol sveta stran, je Kuala Lumpur skoraj takšno mesto kot New York. S svojo mešanico različnih kultur in vplivov ter celotnim načinom življenja sta si močno podobna. Prav zanimivo je, kako pogosto slišiš, ko se po telefonu ali v trgovini pogovarjajo med seboj v angleščini. 
S svojimi nebotičniki, širokimi avenijami, ogromnimi modernimi trgovskimi centri, uličnim in nočnim življenjem spada KL med svetovne megaprestolnice. 
In ker skoraj zagotovo nikoli ne bova živela v New Yorku, sva izkoristila priložnost, da kakšen dan več preživiva tu, in resnično začutiva utrip življenja v velemestu. 
Zjutraj sva hodila teči v park pod Petronasoma, popoldan pa sva pohajala po tržnicah, kitajski četrti, ogromnih mallih, in se nasploh razvajala z dobro hrano, kokosi, in še bi lahko naštevala…



Taaaaakega lignja sem ujel :)  

Lično zložena zelenjava v posodice. Kar dosti sadja in zelenjave uvažajo iz Nove Zelandije in Avstralije.



V parku pod Petronasoma sva preživela veliko časa. 

Vhod v enega izmed najbolj "in" in modernih nakupovalnih centrov. So že v prazničnem vzdušju, vsi so se slikali pred smrekcami.



Sva morala tudi to poizkusiti - fish spa. Male ribice so plavale naokoli nog in ti pojedle doli mrtvo kožo. Najprej je ful žgečkalo, potem pa si se navadil in občutek je bil prav fajn.

Obvezen je bil obisk pralnice. Jaz sem bila prvič v takšni samopostrežni. Perilo pa ni bilo kaj preveč dobro oprano.

Peter je odkril novo strast - fotografiranje hrane :)
Na sliki je "sticky rice" ali lepljivi riž;  za naju najboljša vrsta riža tu v Aziji, jedo ga predvsem v Laosu. V rokah narediš kroglico, jo malo zmečkaš po dlani in potem ješ zraven karijev. 

Najino kosilo . 

V trgovini sva odkrila črno sojo; z jabolki se super ujema.

 Na dan obvezno vsak dva kokosa :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar