torek, 4. september 2012

Južna Amerika - stroški


Ker naju večkrat kdo po potovanju vpraša (ali pa ga zanima a ne vpraša…) kolko sva kje zapravila, kolko naj računa da potrebuje denarja za sabo, če se sam odpravlja tja, sva se odločila, da beleživa stroške na poti. Je pa bilo to zelo zanimivo tudi za naju, ne samo za koga drugega :)

Nisva pretirano zapravljala, sva si pa marsikje tudi kaj privoščila. Glede hrane in pijače – skoraj vse sva si sama kuhala,  ampak to ne pomeni da bi bilo zunaj jesti dosti dražje; misliva da je tam tam. Za hrano sva dala kar dosti ker sva pač malo razvajena ko pride do tega, kupovala sva si ta boljši stvari, tudi šparglji so bili vmes :), večkrat sva si ob kosilu privoščila tudi kakšno dobro vino ali pivo…
Spanje – skoraj povsod sva spala v sobi s svojo kopalnico, razen parkrat v Kolumbiji ne. Ta je bila daleč najdražja, saj sva spala tudi za 30 dolarjev, medtem ko sva v Boliviji npr. tudi za manj kot 10, vred z zajtrkom (cena na sobo, za oba).
Prevozi so na splošno v Boliviji ful ful poceni, Peru je drag, ampak so busi zelo udobni, tudi s kosilom/večerjo postrežejo. Ekvador ni bil tak strošek, saj razdalje niso velike, sva pa zato morala velikokrat potovati podnevi, in na spanju nisva tolko prišparala. Ravno tako Kolumbija – prvi del sva opravila s prevozi podnevi (zaradi varnosti), všteta pa je tudi letalska karta na sever in nazaj do Bogote (na osebo 130 eur).
Od ostalega pa je nekaj malega spominkov, ne dosti.
Na vse rubrike pa sva razdelila stroške organiziranih tur – v Boliviji Tupiza-Salar de Uyuni 4dni/3noči  150 eurov, v Peruju Salkantay trek 5D/4N (z vstopnino na MP+vlak) 210 eurov, v Ekvadorju pa izlet v junglo 4D/3N 180 eurov.

Upava da bo komu to koristilo. Midva sva zapravila manj, kot sva pričakovala. Letalskih kart do tja in nazaj nisva štela zraven, ker se nama zdi da so lahko preveč različne cene.

Povprečje na dan:



Skupni stroški :


Ni komentarjev:

Objavite komentar