ponedeljek, 14. januar 2013

Jabolčna pita

Počasi se privajava na nizke temperature in včeraj sva si vzela čas ter se od doma odpravila peš na vrh Pohorja. Najprej sva mislila le do trikotne jase, ampak sva si šele tam končno ogrela hladne prste na rokah in nogah, zato sva počasi odšla kar do vrha. Snega je bilo le za vzorec, ravno toliko da je pokril travo. Na poti navzdol sva ujela tudi zimski pokal peš na Pohorje. Prvi so gor tako leteli da je bilo kar veselje. Midva  pa dol, počasi naju je spet začelo nohtati. Naredila sva še ovinek mimo Pohorske kavarne, se ustavila za kratko na kavi, potem pa do doma kar odtekla, ker sva se tko vsaj fajn segrela. Doma naju je čakala sladka nagrada. Od doma peš in nazaj sva se res prvič spravila in kar malo ponosna sva bila na podvig :)


Dan prej sva si spekla za poskus male jabolčne pite oz. nekaj temu podobnega. To je bila ena izmed stvari, ki so se nama med potovanjem zaluštale, in sedaj je bila odlična priložnost, da se poskusiva v peki le-teh; sva ravno pekla kruh, imela pa sva tudi svež zaboj bio jabolk, zato sva se je lotila. Z malo improvizacije in sestavinami, ki sva jih imela, čimbolj enostavno, v najinem stilu :)

Krhko testo sva razvaljala...

...ga prekrila z jabolčnim nadevom...

... za pol ure v pečici poleg kruha...

...in slasten rezultat, ki nama je odlično uspel :)

Zraven je super pasal še indijski čaj; sicer instant, ampak ravno prav sladek in začinjen, da te pogreje v teh zasneženih dneh.

Ni komentarjev:

Objavite komentar